Новости экологии и природы
Куди піти у Львові? Поради для туристів

Куди піти у Львові?

Ви збираєтесь завітати до Львова вперше, і не знаєте, які місця варто відвідати? Львів – місто з багатою історичною та культурною спадщиною, за кілька днів оглянути все неможливо. Але ми можемо підказати Вам, що варто побачити в першу чергу.

Пам’ятки.

З 1998 року центральну частину Львова занесено у Список всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Львів другий по кількості пам’яток в Україні після Києва. Ось тільки деякі з них. Площа Ринок. Серце середньовічного Львова з ратушею в центрі. Сучасна ратушапоходить з часів австрійського панування – середньовічна будівля не витримала тягаря часу. Фонтани з античними богами також з ХІХ ст., а от житлові кам’яниці значно старіші. Особливо варті уваги будинки №2 (Палаццо Бандінеллі), 4 (Чорна кам’яниця), 6 (Королівська кам’яниця), 10 (Палац Любомирських), 14 (Венеційська кам’яниця), 23 (кам’яниця Шольц-Вольфовичів) та 28 (Кам’яниця з латинськими афоризмами). На розі площі – Латинський кафедральний собор. Собор вартий окремої екскурсії. Його будівництво розпочалось ще у XIVст. і тривало більш ніж сто років. Серед прибудованих до собору каплиць найцікавіша і найстаріша –Каплиця Кампіанів зліва від входу. Також варто завітати у Каплицю Боїмів поряд з собором, яку справедливо називають «кам’яною Біблією».

Львів завжди був мультикультурним. В місті було чотири основні громади: поляки, українці, вірмени та євреї. Життя української громади зосереджувалось довкола ансамблю Успенської церкви – церкви, каплиці Трьох Святителів у подвір’ї та Вежі Корнякта, названої так на честь грецького купця-мецената. У вірменському кварталі збереглось багато давніх кам’яниць, а також Вірменська церква – одна із найстаріших будівель у Львові (1363 рік). Існував і єврейський квартал, проте він був знищений під час Другої світової.

На Святоюрській горі знаходиться перлина львівського бароко – Собор св. Юра зі скульптурами «львівського Мікеланджело» Іоана Георга Пінзеля. Варті уваги також Домініканський костел, церква Андрія, Єзуїтський костел, церква Михайла та ін.

Головна візитівка Львова – Оперний Театр, відкритий в 1900 році. Над оздобленням театру працювали найкращі львівські скульптори та художники того часу. Рекомендуємо Вам відвідати екскурсію театром.

Варто згадати і про фортифікації – залишки міських мурів, Міський та Королівський Арсенали, Порохову Вежу. А з оглядового майданчика Високого Замку Вам відкриється чудова панорама міста.

Дізнайтеся більше куди піти у Львові!

Опубликовано: 25 апреля 2015 08:03